KOLLAGEN - HYPE ELLER SCIENCE?

KOLLAGEN - HYPE ELLER SCIENCE?

Flere og flere bruger kollagenpulver til huden dagligt og det er ikke helt uden grund. Kollagen kan nemlig hjælpe med, at holde huden spændstig, fast og mindske fremkomsten af rynker og linjer. 

Hvis du er træt af fine linjer under øjnene, bekymringsrynken i panden, smile rynkerne ved munden og det løse hud rundt omkring på kroppen, så er det tid til, at finde det bedste kollagenpulver for dig.

 

Hvad er det bedste kollagen tilskud?

Det er meget individuelt, hvad der er det bedste kollagenpulver, men der er nogle ting man skal være ekstra opmærksom på, når man er på udkig efter kollagenpulver af høj kvalitet og kollagen der virker. 

 

1: Vælg hydrolyseret kollagen

Når du køber kollagenpulver skal du vælge et produkt med hydrolyseret kollagen. Først er det vigtig at vide, at kollagen er et helt almindeligt protein. Når man hydrolyserer kollagen, så nedbryder man proteinet til peptider. Et protein er nemlig opbygget af mindre proteinkæder, også kalde protein-peptider, og proteinpeptider er opbygget af en række aminosyrer.  Når vi spiser proteiner og vores krop skal optage proteinerne, så skal den først nedbryde dem til peptider og så til enkelte aminosyrer. Denne proces sker i fordøjelsessystemet - hvorfor mange kalder peptider for “forfordøjet proteiner”. Man har altså sparet kroppen for at nedbryde fra protein til peptide, og dermed gjort det lettere for kroppen at optage kollagenet. 

 

2: Vælg kollagen med lav molekylevægt

Når man hydrolyserer kollagen, så skåner man fordøjelsen, ved at udfører én af dens primære opgaver i et laboratorium. Det er nemmere for kroppen at optage hydrolyseret kollagenpulver end ikke-hydrolyseret kollagen. Efter kollagenproteiner er hydrolyseret, ligger deres molekylevægt normalt på 2000-6000 daltons (2-6 kDa) og nogle gange mere. Jo lavere molekylevægt jo hurtigere og mere effektivt optages og transporteres kollagenpeptiderne til hud, knogler og sener til dannelse af ny kollagen. Derfor skal du vælge kollagenpulver med lav molekylevægt (2-3 kDa) jo lavere jo bedre, for at få den højeste optagelighed.  

 

3: Vælg kollagen med klinisk dokumentation

Når man udfører et klinisk forsøg på kollagenpeptider, så gør man det, for at finde ud af hvordan kollagenpulveret virker, hvilke resultater man kan forvente, hvor hurtigt kollagenpulveret virker og hvor meget kollagen, man skal skal indtage for at opnå den ønskede effekt. Der findes klinisk testet kollagenpulver på markedet, som er understøttet af solide studier, med overraskende effekter på både hud, hår og negle. Kollagenet i A Pure Mind Collagen hedder Verisol®, og har vist dokumenteret effekt på blandet andet rynker og linjer, allerede efter indtagelse i 4-8 uger. Læs studierne her.