MINERAL SUNSCREENS - HVORDAN DE ADSKILLER SIG FRA KEMISKE SUNSCREENS

MINERAL SUNSCREENS - HVORDAN DE ADSKILLER SIG FRA KEMISKE SUNSCREENS

KRAFTFULD, NATURLIG BESKYTTELSE TIL SELV SENSITIV HUD
DET ER AFGØRENDE AT VÆLGE DEN RIGTIGE SOLCREME FOR AT BESKYTTE VORES HUD MOD SKADELIGE UV-STRÅLER. UD OVER KONVENTIONELLE KEMISKE SOLCREMER ER DER EN NATURLIG ALTERNATIV, DER IKKE BARE ER HØJT KOMPATIBEL, MEN OGSÅ GAVNLIG FOR VORES MILJØ, NEMLIG MINERAL SOLCREMER.

Mineral solcremer adskiller sig fra konventionelle solcremer i den måde, de virker på, og de ingredienser, de indeholder. I stedet for organiske kemiske filtre indeholder de mineralpartikler som zinkoxid, der giver bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse. Denne naturlige mekanisme gør mineral solcremer ideelle til sensitiv hud og børns sarte hud.

HVORDAN VIRKER MINERAL SOLCREME?

Mineral solcreme virker ved at reflektere solens stråler fysisk. De mineralpartikler af zinkoxid eller titaniumdioxid fungerer som effektive fysiske blokkere af både UVA- og UVB-stråler på grund af deres naturlige egenskaber. De danner en beskyttende lag på huden, der reflekterer eller spreder sollys i stedet for at lade det trænge ind i huden. Som et resultat holdes en betydelig del af skadelige UV-stråler væk fra huden.

I modsætning hertil indeholder solcremer med organiske kemiske filtre kulstofforbindelser som oxybenzon, octinoxat, octocrylen eller avobenzon. Disse forbindelser absorberer UV-stråler og omdanner dem til varme. Kemiske UV-filtre og deres nedbrydningsprodukter kan trænge dybere ind i huden og forårsage hudirritation og andre allergiske reaktioner.

*Zinkoxid er ofte hovedingrediensen i mineral solcremer. Det er et hvidt, fint pulver bestående af zink og ilt, der har evnen til at reflektere og sprede ultraviolette (UV) stråler. I non-nano størrelse zinkoxid, som anvendes i vores Sensitive Mineral Sunscreen, er partiklerne ikke små nok til at trænge ind i huden.

HVORFOR KAN KONVENTIONELLE SOLCREMER VÆRE BEKYMRINGSSKABENDE?

Kemiske UV-filtre giver effektiv beskyttelse, ligesom mineral solcremer. Dog er der nogle bekymringer om deres indvirkning på sundhed og miljø.

Udover risikoen for hudirritation og allergiske reaktioner har studier vist, at visse kemiske filtre kan forstyrre kroppens hormonbalance og potentielt forårsage hormonforstyrrelser. Især mistænkes oxybenzon for at forstyrre endokrine systemers funktion, da det kan have en lignende effekt som hormonet østrogen i kroppen.

Når kemiske solcremer kommer i kontakt med vand gennem svømning eller kloak, kan de have en negativ indvirkning på skrøbelige økosystemer og bidrage til forurening og forringelse af vandkvaliteten. De kan også være giftige for forskellige marine organismer og påvirke vækst, reproduktion og udvikling af fisk, alger og skaldyr. Nogle kemiske UV-filtre, som oxybenzon og octinoxat, er endda blevet forbundet med koralleblegning og udgør en alvorlig trussel mod dyrebare koralrev.

I vores High Protection Sun Cream SPF30, Ultra Light Sun Block SPF50+ og Cellular Protection Hand Cream SPF10 bruger vi en kombination af mineral og miljøvenlige kemiske organiske filtre, der er skånsomme for havmiljøet.

FORDELENE VED MINERAL SOLBESKYTTELSE

SIKKER Mineral solcremer giver pålidelig og effektiv bredspektret beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler. Høje SPF-værdier (SPF 30 eller SPF 50) og bredspektrede solcremer hjælper med at minimere både kortsigtede og langsigtede skader fra UV-stråler og opretholde hudens sundhed.

*UVA-stråler har en længere bølgelængde og trænger dybere ind i huden end UVB-stråler. De er til stede året rundt, selv på overskyede dage, og kan trænge igennem glas. UVA-stråler bidrager til for tidlig ældning af huden og pigmentering ved at påvirke produktionen af kollagen og elastin samt forårsage oxidativt stress. De er en stor årsag til solallergi og spiller en betydelig rolle i udviklingen af hudkræft. UVB-stråler har en kortere bølgelængde og trænger ikke så dybt ind i huden som UVA-stråler. De er mere intense på solrige dage og om sommeren og er den primære årsag til solskoldning, men bidrager også til hudkræft.

Sammenlignet med kemiske UV-filtre, der kan være irriterende eller allergifremkaldende, indeholder mineral solcremer minimale mængder af irriterende ingredienser og er ideelle til alle hudtyper, herunder sensitiv og børnehud. Mineral solcremer bliver på hudens overflade uden at trænge igennem den. Desuden hjælper zinkoxid med at berolige hudirritationer.

FOTOSTABIL Zinkoxid er mere fotostabilt end organiske kemiske UV-filtre. Dette betyder, at det bevarer sin effektivitet i længere tid, selv når det udsættes for sollys. Det er vigtigt at bemærke, at enhver form for solcreme bør påføres rigeligt flere gange om dagen, især efter svømning, håndklædetørring og sved, for at opretholde en sikker og langvarig beskyttelse.

KRAFTFULDT TIP : Mineral solcremer virker så snart de påføres huden. Kemiske solcremer tager derimod typisk 15 til 30 minutter at trænge ind i huden og blive effektive.

Mineral solcremer havde tidligere ry for at efterlade en hvid film på huden og føles tunge og fedtede. Heldigvis er dette ikke længere tilfældet. Takket være særlige produktionsprocesser er der nu tilgængelig gennemsigtig zinkoxid, og formuleringerne er forbedret betydeligt i de seneste år. Vores ren mineral solcreme med en let tonet formel er nem at påføre, absorberer hurtigt og giver en unik hudfølelse uden den traditionelle hvide film.

Ved at bruge en mineral solcreme beskytter du ikke kun din hud, men også vores miljø. Mineral solcremer har ingen risiko for at udlede skadelige ingredienser i miljøet og vandløb, hvilket gør dem til det grønnere valg.

VIDENSBANKEN:

ZINKOXID: NATURLIGT UV-FILTER Transparent ikke-nano zinkoxid beskytter effektivt huden mod skader forårsaget af UVA- og UVB-stråler og forebygger fotoudmattelse og pigmentering. Det har også beroligende og beroligende egenskaber. På grund af dets antiinflammatoriske egenskaber hjælper zinkoxid med at reducere hudirritation, lindre rødme og fremme heling, såsom solskoldning eller insektbid.

BUDDLEJA: FUGTGIVER Buddleja beskytter huden mod de negative virkninger af hele lysspektret, herunder blåt lys (fra digitale enheder) og infrarødt lys. Det fungerer også som en antioxidant og har en beroligende og regenererende effekt på huden. Det kan neutralisere skadelige frie radikaler og reducere rødme og irritation. Buddleja støtter hudens fugtbarriere ved at hjælpe med at hydrere og reducere transepidermal vandtab.

FIGENKAKTUS: JÆVN HUDTONE Rig på C-vitamin beskytter fignenkaktus (ficus carica) huden som en antioxidant, beroligende og beroligende middel. Den har også fugtgivende egenskaber og stimulerer kollagensyntesen. Som resultat kan den forbedre udseendet af fine linjer og rynker og fremme en jævn hudtone ved at give huden volumen og forbedre dens elasticitet.

VALG AF DEN RETTE MINERAL SUNSCREEN

Bredspektret beskyttelse: Sørg for, at mineral sunscreen har bredspektret og fotostabile UVA- og UVB-filtre.
Høj SPF: Vælg en mineral sunscreen med en høj solbeskyttelsesfaktor (SPF) for at sikre tilstrækkelig beskyttelse. Vi anbefaler en SPF på 30 eller derover.
Ingredienser: Tjek ingredienserne for at sikre, at mineral sunscreen ikke indeholder nogen yderligere irriterende eller potentielt skadelige stoffer.
Certificering: Vælg produkter med 100% naturlige og økologiske ingredienser og søg efter certificeret naturlige eller økologiske kosmetik. Vores Sensitive Mineral Sunscreen SPF30 er COSMOS Organic certificeret.
Formulering: Test tekstur og påføring af sunscreen for at sikre, at den spreder sig godt på huden, absorberes hurtigt og ikke efterlader en hvid belægning. 
Vandafvisende: Vælg en mineral sunscreen, der er testet for vandafvisende egenskaber for længerevarende beskyttelse.
Holdbarhed: Mineral sunscreens har samme holdbarhed som kemiske sunscreens. Vores certificerede økologiske pure mineral sunscreen forbliver effektiv i mindst seks måneder efter åbning.
Bekvemmelighedsfaktor: Alle har forskellige præferencer for tekstur, duft og påføring. Vælg en mineral sunscreen, der føles godt på din hud og imødekommer dine individuelle behov og hudtype.

 

Artiklen er inspireret af et skriv af Lena Franz