MANGE MYTER KREDSER OM TIDEN MELLEM AFTEN OG MORGENEN. OG DET SAMME GÆLDER I HUDPLEJE. MENS STØRSTEDIELEN AF KOSMETIKINDUSTRIEN HAR SATSET PÅ FEDENDE OG TUNGE NATCREMER, SØGER VORES PRODUKTER AT UNDERSTØTTE HUDENS NATURLIGE RYTME.
HVAD SKER DER MED VORES HUD, MENS VI SOVER?
Søvn er en meget kompleks interaktion af vitale kropsfunktioner, uden hvilken vi ikke kan overleve. Under søvn aktiveres selvhelende kræfter og reparationssystemer, der er afgørende for kroppens og sindets sundhed. Vores krop rydder op og eliminerer uønskede giftstoffer, der er akkumuleret i løbet af dagen. Hudens afgiftningsorgan spiller en afgørende rolle her.
HUDEN SOM AFGIFTNINGSORGAN
Som vores største sanseorgan udfylder vores hud også vigtige metaboliske funktioner. Sammen med leveren, nyrerne og tarmene er den et af de vigtigste organer for kroppens egen afgiftning. Denne proces forekommer primært om natten, mens vi er dybt nedsænket i skønhedssøvn.
Om natten er vores hud beskyttet mod alle miljømæssige påvirkninger og kan derfor arbejde bedst. Huden åbner sig og renser sig selv indefra og ud. Celle-rengøring stimuleres, og toksiner, der forstyrrer cellefunktionen, udskilles primært gennem sved. Derudover frigives væksthormoner i stigende grad, hvilket støtter fysisk regenerering og celledeling og fører til fornyelse af hudlagene.
LETTE TEKSTURER UNDERSTØTTER HUDENS RYTME.
Når vi lukker vores hud om natten med tunge og tætte teksturer, hindrer vi og bremser dens naturlige eliminations- og regenereringsproces. Brug lette teksturer eller naturlige olier til natpleje - disse tilstopper ikke porerne og understøtter optimalt hudens naturlige, natlige afgiftningsproces og forsyner den samtidig med vigtige næringsstoffer. En peeling om aftenen kan yderligere forbedre hudens eliminationsfunktioner. Den befrier huden fra døde hudceller og letter dermed udskillelsen af unødvendige stofskifteprodukter gennem huden.
*Så om aftenen bør du i stedet vælge lette teksturer som serum eller vegetabilske olier, der ikke forhindrer huden i at udskille affaldsstoffer og afgifte, men stadig forsyner den med vigtige næringsstoffer.
Artiklen er inspireret af: Fabian Franz